Bezdotykowy sklep z płytkami
(4231)
    (183)
      Pokazać
      Wybrane kryteria: 0

      Polityka prywatności

      Wprowadzenie

      Witamy w polityce prywatności Tile.Expert Ltd.

      Tile.Expert Ltd szanuje Twoją prywatność i zobowiązuje się do ochrony Twoich danych osobowych. W niniejszej polityce prywatności dowiesz się, w jaki sposób dbamy o Twoje dane osobowe, kiedy odwiedzasz naszą stronę https://tile.expert/ („Witryna internetowa”) i znajdziesz informacje o Twoich prawach dotyczących prywatności oraz o tym, jak prawo Cię chroni.

      1. Ważne informacje, kim jesteśmy

        Cel niniejszej polityki prywatności

        Niniejsza polityka prywatności ma na celu udzielić Ci informacji o tym, jak Tile.Expert Ltd zbiera i przetwarza Twoje dane osobowe poprzez korzystanie z tej witryny, w tym wszelkie dane, które możesz przekazać za pośrednictwem tej strony internetowej, gdy rejestrujesz się w naszym biuletynie lub kupujesz produkt.
        Ta strona nie jest przeznaczona dla dzieci i nie gromadzimy świadomie danych dotyczących dzieci.

        Ważne jest, aby zapoznać się z niniejszą polityką prywatności wraz z innymi politykami prywatności lub uczciwymi zasadami przetwarzania, które możemy dostarczyć w określonych sytuacjach, kiedy zbieramy lub przetwarzamy Twoje dane osobowe, abyś był w pełni świadomy, jak i dlaczego używamy Twoich danych. Niniejsza polityka prywatności stanowi uzupełnienie innych zasad i nie zastępuje ich.

        Tile.Expert Ltd odpowiada za Twoje dane osobowe (zwane dalej wspólnie „my”, „nas” lub „nasze” w niniejszej polityce prywatności). Nasze biuro znajduje się w Pokoju 4, Biurze 18, Bloku 19, Vincenti Buildings Triq Id-Dejqa VLT 1432 Valletta, Malta.

        Masz prawo w każdej chwili złożyć skargę do Biura Informacji i Inspektora Ochrony Danych (ang. IDPC), maltańskiego organu nadzorczego ds. ochrony danych. Jednakże docenimy szansę rozwiązania wszelkich problemów przed zgłoszeniem ich do Inspektora. Skontaktuj się z nami w pierwszej kolejności.

        Zmiany w polityce prywatności i twój obowiązek informowania o zmianach

        Ta wersja była ostatnio aktualizowana w dniu 24.05.2018.

        Ważne jest, aby posiadane przez nas Twoje dane osobowe były dokładne i aktualne. Prosimy o informowanie nas, jeśli Twoje dane osobowe, które są dla nas istotne, ulegną zmianie.

        Linki do stron trzecich

        Ta strona może zawierać linki do witryn stron trzecich, wtyczki i aplikacje. Kliknięcie tych łączy lub włączenie tych połączeń może pozwolić stronom trzecim na zbieranie lub udostępnianie danych o Tobie. Nie kontrolujemy witryn stron trzecich i nie ponosimy odpowiedzialności za ich oświadczenia dotyczące prywatności. Po opuszczeniu naszej witryny zachęcamy do zapoznania się z polityką prywatności każdej odwiedzanej strony.

      2. Twoje dane, które zbieramy

        Dane osobowe lub informacje osobowe oznaczają wszelkie informacje o osobie, dzięki którym dana osoba może zostać zidentyfikowana. Nie obejmuje to danych, w przypadku których tożsamość została usunięta (anonimowe dane).

        Możemy gromadzić, wykorzystywać, przechowywać i przekazywać różnego rodzaju dane osobowe o Tobie, które zgrupowaliśmy w następujący sposób:

        Informacje, które nam udostępniasz
        : otrzymujemy i przechowujemy wszelkie informacje, które wpisujesz na naszej stronie lub przekazujesz nam w jakikolwiek inny sposób. Przeważnie podajesz takie informacje podczas wyszukiwania, kupowania, publikowania lub komunikowania się z obsługą klienta. Na przykład podajesz informacje podczas wyszukiwania produktu; składania zamówienia; komunikowania się z nami przez telefon, wiadomość e-mail lub w inny sposób. W wyniku tych działań możesz podać nam takie informacje jak Twoje imię i nazwisko, adres, e-mail i numery telefonów; osoby, którym zostały wysłane zakupy również adresy i numer telefonu.

        Informacje automatyczne: otrzymujemy i przechowujemy określone rodzaje informacji za każdym razem, gdy z nami współpracujesz. Na przykład, podobnie jak wiele witryn internetowych, używamy „ciasteczek” i uzyskujemy określone rodzaje informacji, gdy przeglądarka internetowa uzyskuje dostęp do naszej witryny.

        Informacje z innych źródeł: możemy otrzymywać informacje o Tobie z innych źródeł i dodawać je do informacji w naszym koncie. Przykłady informacji, które otrzymujemy z innych źródeł, obejmują zaktualizowane informacje o dostawie i adresie od naszych przewoźników, których używamy do poprawiania naszych rekordów i łatwiejszego dostarczania następnego zakupu lub komunikacji.
        Zbieramy, używamy i dzielimy się Danymi zagregowanymi, takimi jak dane statystyczne lub demograficzne w dowolnym celu. Dane zagregowane mogą pochodzić z danych osobowych, ale nie są uznawane za dane osobowe, ponieważ dane te nie nie ujawniają Twojej tożsamości w sposób bezpośredni ani pośredni. Na przykład możemy zagregować dane o użytkowaniu, aby obliczyć odsetek użytkowników uzyskujących dostęp do określonej funkcji witryny. Jednakże, jeśli scalimy lub połączymy dane zagregowane z danymi osobowymi, aby umożliwić bezpośrednią lub pośrednią identyfikację użytkownika, dane te są traktowane jako dane osobowe, które będą używane zgodnie z niniejszą polityką prywatności.

        Nie gromadzimy żadnych szczególnych kategorii danych osobowych o Tobie (dotyczy to również danych o Twojej rasie lub pochodzeniu etnicznym, wierzeniach religijnych lub filozoficznych, życiu seksualnym, orientacji seksualnej, poglądach politycznych, przynależności do związków zawodowych, informacji dotyczących zdrowia, danych genetycznych i biometrycznych) ani też nie gromadzimy żadnych informacji o wyrokach skazujących i przestępstwach.

        Niedostarczenie danych osobowych

        W przypadku, gdy jesteśmy zobowiązani do gromadzenia danych osobowych w związku z przepisami prawa lub zgodnie z warunkami umowy, którą zawarliśmy z Tobą, a Ty nie dostarczysz tych danych na żądanie, możemy nie być w stanie wykonać zawartej lub skontaktować się z Tobą (na przykład, aby dostarczyć towary). W takim przypadku możemy anulować złożone u nas zamówienie, ale jeśli tak się stanie, powiadomimy Cię w odpowiednim czasie.

      3. Jak zbierane są twoje dane osobowe?

        Używamy różnych metod zbierania danych od Ciebie i o Tobie.

        Informacje, które nam udostępniasz. Są to informacje o Tobie, które przekazujesz nam podczas wyszukiwania, kupowania, publikowania lub komunikowania się z obsługą klienta. Podajesz nam te informacje poprzez wypełnienie formularza zamówienia lub kontakt z naszą obsługą klienta.

        Zautomatyzowane technologie lub interakcje. Podczas interakcji z naszą witryną możemy automatycznie zbierać dane techniczne o Twoim sprzęcie, działaniach i wzorcach wyszukiwania. Gromadzimy te dane osobowe za pomocą plików cookie, dzienników serwera i innych podobnych technologii. Zobacz nasze Zasady dotyczące plików Cookie.

        Strony trzecie lub publicznie dostępne źródła. Możemy otrzymywać Twoje dane osobowe od dostawców usług analitycznych, takich jak Google z siedzibą poza UE lub od naszych przewoźników, które używamy do poprawiania naszych danych i łatwiejszego dostarczania kolejnego zakupu lub komunikacji.

      4. jaki sposób wykorzystujemy dane osobowe

        Wykorzystamy Twoje dane osobowe tylko wtedy, gdy pozwoli na to prawo. Najczęściej wykorzystujemy Twoje dane osobowe w następujących okolicznościach:

        • Kiedy musimy wykonać umowę, którą wkrótce z Tobą zawrzemy lub zawarliśmy.
        •Kiedy jest to niezbędne dla naszych uzasadnionych interesów (lub stron trzecich), a Twoje interesy i prawa podstawowe nie mają znaczenia nadrzędnego.
        • Kiedy musimy przestrzegać zobowiązań prawnych lub regulacyjnych.
        Jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji na temat konkretnej podstawy prawnej, na której polegamy w celu przetwarzania Twoich danych osobowych, należy wziąć pod uwagę informacje przedstawione w poniższej tabeli.

        Cel/działanieRodzaj danychPodstawa prawna przetwarzania, w tym na podstawie uzasadnionych interesów
        Aby zarejestrować Cię jako nowego klienta

        (a)Tożsamość

        (b) Kontakt

        Wykonanie umowy zawartej z Tobą
        W celu przetworzenia i dostarczenia zamówienia(a) Tożsamość
        (b ) Kontakt
        (c) Transakcja
        (d) Komunikacja
        (a) Wykonanie umowy zawartej z Tobą
        (b) Konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (w celu odzyskania długów)
        Aby zarządzać naszymi relacjami z Tobą, które będą obejmować:
        (a) Powiadamianie o zmianach w naszych warunkach lub polityce prywatności
        (a) Tożsamość
        (b) Kontakt
        (c) Komunikacja
        (a) Wykonanie umowy zawartej z Tobą
        (b) Konieczne w celu spełnienia prawnych zobowiązań
        (c) Konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (abyśmy mogli aktualizować nasze rejestry i badać, w jaki sposób klienci korzystają z naszych produktów/usług)
        Aby administrować i chronić naszą działalność i witrynę internetową (w tym rozwiązywanie problemów, analiza danych, testowanie, konserwacja systemu, wsparcie, raportowanie i hosting danych) (a) Tożsamość
        (b) Kontakt
        (c) Techniczne
        (a) Konieczne w odniesieniu do naszych uzasadnionych interesów (prowadzenie naszej działalności, świadczenie usług administracyjnych i informatycznych, bezpieczeństwo sieci, zapobieganie oszustwom oraz w kontekście reorganizacji działalności lub restrukturyzacji grupy)
        (b) Konieczne do spełnienia obowiązku prawnego
        W celu dostarczenia odpowiedniej treść witryny internetowej(a) Tożsamość
        (b) Kontakt
        (c) Użycie
        (e) Techniczne
        Konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (aby zbadać, w jaki sposób klienci wykorzystują nasze produkty/usługi, aby je dalej opracowywać oraz aby rozwijać naszą działalność i informować o naszej strategii marketingowej)
        Wykorzystanie analityki danych do ulepszenia naszej strony internetowej, produktów/usług, relacji z klientami i doświadczeń (a) Techniczne
        (b) Użycie
        Konieczne ze względu na nasze uzasadnione interesy (zdefiniowanie typów klientów naszych produktów i usług, aktualizowanie naszej strony internetowej i dostosowywanie jej, rozwijanie działalności i informowanie o naszej strategii marketingowej)
      5. Cookies

        Możesz ustawić przeglądarkę tak, aby odrzucała wszystkie lub niektóre pliki cookie przeglądarki lub ostrzegać o ustawieniach witryn lub uzyskiwaniu dostępu do plików cookie. Jeśli wyłączysz obsługę lub odrzucisz pliki cookie, niektóre części tej witryny mogą stać się niedostępne lub działać nieprawidłowo. Aby uzyskać więcej informacji na temat plików cookie, których używamy, zapoznaj się z naszą Polityką dotyczącą plików cookie.

        Zmiana celu

        Wykorzystamy Twoje dane osobowe tylko do celów, dla których je zebraliśmy, chyba że z uzasadnionych względów uważamy, że musimy z nich korzystać z innego powodu i ten powód jest zgodny z pierwotnym celem. Jeśli chcesz uzyskać wyjaśnienia dotyczące tego, jak przetwarzanie dla nowego celu jest zgodne z pierwotnym celem, skontaktuj się z nami.

        Jeśli musimy wykorzystać Twoje dane osobowe w celu niepowiązanym, powiadomimy Cię i wyjaśnimy podstawy prawne, które nam to umożliwiają

        Należy pamiętać, że możemy przetwarzać dane osobowe bez wiedzy i zgody, zgodnie z powyższą zasadą, kiedy jest to wymagane lub dozwolone przez prawo.

      6. Ujawnienie twoich danych osobowych

        Być może będziemy musieli udostępnić dane osobowe stronom określonym poniżej dla celów wskazanych w tabeli w pkt 4 powyżej.

        1. Strony trzecie, takie jak nasi przewoźnicy, w celu dostarczenia towarów;
        2. Osoby trzecie, którym możemy postanowić sprzedawać, przeniesić lub połączyć część naszej działalności lub naszych aktywów. Alternatywnie możemy starać się pozyskać inne firmy lub połączyć się z nimi. Jeśli zmiana dotyczy naszej firmy, nowi właściciele mogą wykorzystywać Twoje dane osobowe w taki sam sposób, jak określono w niniejszej polityce prywatności.

        Wymagamy od wszystkich stron trzecich przestrzegania bezpieczeństwa Twoich danych osobowych i traktowania ich zgodnie z prawem. Nie zezwalamy naszym zewnętrznym dostawcom usług na wykorzystywanie Twoich danych osobowych do własnych celów i pozwalamy im tylko na przetwarzanie Twoich danych osobowych w określonych celach i zgodnie z naszymi instrukcjami.

      7. Transfery międzynarodowe

        Udostępniamy Twoje dane osobowe naszym kontrahentom, aby zrealizować cele, dla których je zgromadziliśmy. Wiąże się to z przesyłaniem danych poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG), a mianowicie do Federacji Rosyjskiej, Ukrainy, Białorusi i USA.

        Zapewniamy, że dane osobowe są chronione poprzez wymagania wobec wszystkich naszych kontrahentów co do przestrzegania tych samych reguł podczas przetwarzania danych osobowych.

        Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz uzyskać więcej informacji dotyczących szczególnych mechanizmów używanych przez nas podczas przekazywania danych osobowych poza EOG.

      8. Bezpieczeństwo danych

        Posiadamy odpowiednie środki zabezpieczenia zapobiegające przypadkowemu zagubieniu danych osobowych, wykorzystywaniu lub udostępnianiu w sposób nieupoważniony, zmienianiu lub ujawnianiu. Ponadto ograniczamy dostęp do Twoich danych osobowych tym pracownikom, agentom, kontrahentom i innym stronom trzecim, które muszą znać ze względu na potrzeby związane z działalnością. Będą przetwarzać Twoje dane osobowe tylko zgodnie z naszymi instrukcjami i będą podlegać obowiązkowi zachowania poufności.

        Wprowadziliśmy procedury postępowania w przypadku podejrzenia naruszenia danych osobowych i powiadomimy Cię i wszelkie odpowiednie organy regulujące o naruszeniu, jeśli jest to wymagane przez prawo.

      9. Przechowywanie danych

        Jak długo wykorzystywane będą moje dane osobowe?

        Przechowujemy Twoje dane osobowe tylko tak długo, jak to konieczne, aby osiągnąć cele, dla których je zgromadziliśmy, w tym w celu spełnienia wymagań prawnych, księgowych lub sprawozdawczych.

        W niektórych okolicznościach możesz poprosić nas o usunięcie Twoich danych (wniosek o usunięcie).

        W niektórych okolicznościach możemy anonimizować Twoje dane osobowe (aby nie mogły być już z Tobą powiązane ) do celów badawczych lub statystycznych, w którym to przypadku możemy wykorzystywać te informacje bezterminowo i bez dalszych powiadomień.

      10. Przysługujące ci prawa

        W pewnych okolicznościach masz prawa wynikające z przepisów o ochronie danych osobowych w odniesieniu do Twoich danych osobowych, a mianowicie:

        а) Żądanie dostępu do swoich danych osobowych.
        b) Prośba o korektę Twoich danych osobowych.
        c) Prośba o usunięcie Twoich danych osobowych.
        d) Sprzeciw co do przetwarzania Twoich danych osobowych.
        e) Zażądanie ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych.
        f) Zażądanie przekazania danych osobowych.
        g) Prawo do wycofania zgody.

        Jeśli chcesz skorzystać z któregoś z wyżej wymienionych praw, skontaktuj się z nami.

        Zazwyczaj nie jest wymagana opłata

        Nie będziesz musiał płacić za dostęp do swoich danych osobowych (lub korzystanie z jakichkolwiek innych praw).

        Poproś o przeniesienie danych osobowych do Ciebie lub strony trzeciej. Przekażemy Tobie lub osobie trzeciej wybrane przez Ciebie dane osobowe w uporządkowanym, powszechnie używanym formacie do odczytu maszynowego. Pamiętaj, że to prawo ma zastosowanie tylko do informacji automatycznych, na które początkowo wyraziłeś zgodę, abyśmy z nich korzystali lub w kiedy wykorzystaliśmy te informacje do realizacji umowy.

        Wycofaj zgodę w każdej chwili kiedy polegamy na zgodzie na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Nie wpłynie to jednak na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed wycofaniem zgody. Jeśli wycofasz swoją zgodę, możemy nie być w stanie dostarczyć Ci niektórych produktów lub usług. Doradzimy Ci, czy tak jest w momencie wycofania zgody.